Vylepšené vyhledávání

Těší nás, že vyhledávání je velmi používaná funkce na našich stránkách. Když jsme funkci vyhledávání před několika lety zaváděli, slibovali jsme si, že návštěvníkovi pomůže zvýšit efektivitu na SvětUbytování.cz.

Po úvodním experimentování bylo vyhledávání zavedeno formou našeptávače. To znamená, že po zadání dotazu ve vyhledávacím poli ihned vyjel seznam výsledků. Žádné přesměrování na stránku s výsledky. Nevýhodou bylo, že v seznamu výsledků byly jen samotné názvy objektů, měst a podobně. Například při hledání města Amsterdam, chce většina lidí najít Amsterdam v Holadsku a nikoliv menší městečko Amsterdam v USA. Trefit se na ten správný Amsterdam byl loterijní počin. 

Rozhodli jsme se tedy předělat vyhledávání, aby se každý výsledek zobrazoval jako malý panýlek s různými informacemi. Vyhledáváme v mnoha kategoriích: Země, region, město, slevový pobyt, ubytovací zařízení a pod. Pro jednotlivé kategorie jsme vybrali důležité rozšiřující informace, tak aby byl každý výsledek jednoznačný a žádný uživatel po zadání dotazu do vyhledávání nemusel hrát loterii.

Výsledek vypadá takto:

Vyhledávání Amsterdam

 


Štítky