5 rozhleden, ke kterým můžete dojet bílou stopou

Každý výlet má mít svůj cíl. Na běžkách je tím cílem obvykle restaurace, kde se zahřejeme u teplého jídla a pití. Ale na běžkách můžete dojet na spoustu zajímavých míst. Inspirujte se našimi tipy na zimní návštěvu rozhleden a užijte si výlet!

Suchý vrch

Ve východní části Orlických hor u Kramářovy chaty stojí moderní rozhledna Suchý vrch.  Pojmenována je podle nedalekého kopce Suchý vrch položeného 995 metrů nad mořem. V blízkosti rozhledny vede několik běžkařských tras. Můžete vyjet například z nedalekého Mladkova a dojet až na lyžařský areál na Bukové hoře. Rozhledna je otevřená celoročně od 9 do 17 hodin.

Praděd

Letecký pohled na PradědNejvyšší vrchol Jeseníků a zároveň pátý nejvyšší vrchol České republiky je snadno dostupným cílem. Přímo na vrchol vede odbočka Jesenické magistrály. Když se na Praděd vydáte z Červenohorského sedla, připravte se, že cesta na Praděd je přibližně 12,5 km dlouhá. Na vyhlídkovou plošinu se dostanete výtahem, otevřeno je každý den od 9 do 18 hodin.

Poledník

Šumavská rozhledna Poledník je 37 metrů vysoká a vyhlídková věž leží v nadmořské výšce 1315. Když budete mít štěstí na počasí, můžete z ní dohlédnout až na Alpy. K Poledníku vede Šumavská magistrála a cesta z Prášil vám zabere maximálně dvě hodiny.

Královka

Rozhledna Královka je populárním cílem běžkařů, protože stojí blízko Bedřichova, a je tak poměrně snadno dostupná. Rozhledna je vysoká 24 metrů a na vyhlídkovou plošinu vede 102 schodů. Nenechte se odradit případným množstvím lidí. Nedaleko vede Jizerská magistrála, po které můžete dojet až k naší nestarší železné rozhledně.

Slovanka

Na výletě na běžkáchKdo by nechtěl vystoupat na nejstarší železnou rozhlednu České republiky. Postavena byla v roce 1887 a je státní památkou. Slovanka stojí ve výšce 820 metrů nad mořem a je z ní nádherný výhled na Jizerské hory. Je celoročně volně přístupná. Z Dolního Maxova k ní vede 3,5 kilometrů dlouhá cesta, pokud se vydáte z Horního Maxova, vzdálenost bude poloviční. 

Světubytování.cz vám přeje hezký zimní výlet.


Štítky