Boskovice lákají k návštěvě XIII. Husích slavností

První říjnový víkend můžete využít k návštěvě Boskovic, kde se v sobotu i v neděli konají XIII. Husí slavnostiBoskovické slavnosti nejsou jen o husích specialitách, připraven je různorodý program, který myslí na návštěvníky všech věkových skupin včetně rodin s dětmi. V areálu parku u Zámeckého skleníku bude pro návštěvníky připraven trh lidových řemesel, bohatý program pro děti a v areálu letního kina budou probíhat vystoupení známých i méně známých hudebních skupin.

Husí slavnosti se v Boskovicích už tradičně konají na začátku října jako připomenutí někdejší proslulosti boskovických husí. V loňském roce je navštívilo zhruba 11 tisíc lidí, letos budou návštěvníci vítáni 1. a 2. října.Boskovice

Okolí Boskovic

Boskovice nabízejí svým návštěvníkům více než Husí slavnosti. Město leží 33 kilometrů severně od Brna, na hranicích Drahanské vrchoviny, která návštěvníkům tohoto regionu poskytuje dostatek prostoru pro procházky nebo cyklotoulky zdejší přírodou. Příležitost odpočinout si od městského ruchu ale nabízejí i samotné Boskovice. Okolo hradu Boskovice vede šestikilometrová naučná stezka Hradní okruh, z centra města vychází další naučná stezka Doubravský okruh, která vás na sedmi kilometrech provede až k arboretu Šmelcovna a vodní nádrži Boskovice.

Deset kilometrů od Boskovic stojí menší dřevěná rozhledna Malý Chlum, z které je za dobrého počasí vidět Českomoravská vrchovina, Lysicko, Boskovice, Blansko, Velký Chlum nebo i vrcholek Pradědu a Králický Sněžník. Orientaci návštěvníkům usnadňují panoramatické tabule umístěné na ochozu rozhledny.Western park

Ubytování

Ubytování v Boskovicích nabízí několik možností, ale kdo chce bydlet stylově, ať využije nabídku ubytování v boskovickém Western parku, kde je možnost ubytování ve westernovém stylu a to buď s plným komfortem v apartmán hotelu nebo v menších hotýlcích a srubech či ve stanech s vlastním spacákem a společným sociálním zařízením.


Štítky