Džemfest v Šumperku 2013

Šumperk a jeho okolí láká návštěvníky v první řadě na krásné okolní scenérie Jeseníků. Ale vydat se do tohoto koutu naší republiky můžete i za kulturou. Třeba na letošní Džemfest.

Z názvu by se na první pohled mohlo zdát, že vás zveme na sladkou kulinářskou show, na které se dozvíte, jak zpracovat přebytky z letošní ovocné úrody. Šumperský Džemfest je však v první řadě o muzice. Stejně jako v předchozích letech, i letos se v pátek 18. října 2013 na pódiu místního kulturního domu prostřídá hned několik kapel.

Opravdu nepůjde o žádné béčkové skupiny, ale svůj hudební um předvede pop-punková formace The Prostitutes, která je mezi fanpoušky oblíbená nejen kvůli muzice, ale také proto, že umí udělat z vystoupení opravdovou show.  A rozhodně v tom nebudou sami, na Džemfest 2013 se chystá i Klára Vytisková se svou kapelou Toxique a nové songy představí i Tři sestry.  Vstupenky si můžete s předstihem rezervovat na internetu.

K Džemfestu je připraven bohatý několikadenní program. Ve středu se bude v kině OKO promítat již kultovní film Šeptej a v sobotu si můžete prohlédnout Šumperk a jeho okolí z radniční věže. K tomu, abyste zvládli výšlap na 29 metrů vysokou věž, budete potřebovat dostatek energie. Tu můžete načerpat v jednom z hotelů nebo penzionů v Šumperku ale i na některém z wellness pobytu v Jeseníkách, třeba právě v Šumperku.