Festival dračích lodí a Burčáku ve Znojmě 2013

Na řece Dyji ve Znojmě se pojede další ročník závodů dračích lodí. Posádky z České republiky, Slovenska a Rakouska se střetnou o titul neoficiálních mistrů světa. Dvoudenní festival, který se koná od 20. září 2013 počítá s účastí 1300 amatérských závodníků. První den se utkají nejprve posádky základních škol znojemského okresu a poté rychlostní kanoisté i za účasti medialistů olympijských her v Londýně. Hlavní závod dračích lodí na 200m je připraven na sobotu. Večer se pak na osvětlené trati pojede "gladiátorský" závod na 50m.

Letošní ročník bude spojen i se slavnostmi burčáku a ochutnávkou vín. V doprovodném programu zahrají kapely Katapul a Dj Izzy Cooper a připraven je také ohňostroj. Více informací o festivalu naleznete na stránce kanoe-znojmo.cz. Zářijový víkend ve Znojmě bude atraktivní i pro běžné návštěvníky, kteří mohou spojit slavnosti burčáku se zajímavou podívanou na závody.

Pokud se pro návštěvu festivalu dračích lodí rozhodnete a nejste z blízkého okolí, pak se vám bude hodit seznam ubytování ve Znojmě. Můžete také sledovat naší stránku se slevovými pobyty a využít některé ze slev na víkendový pobyt ve Znojmě.


Štítky