Karlovský gastrofestival 2013

Všichni mlsouni by měli zbystřit své nejen chuťové smysly a udělat si v kalendáři velký červený vykřičník k datu 6. října 2013. První říjnovou neděli se totiž ve Velkých Karlovicích chystá gastrofestival.

Pátý ročník Karlovského gastrofestivalu pořádá resort Valachy a pro všechny labužníky budou připraveny regionální pokrmy, na vlastní chuťové buňky budete moci vyzkoušet vydatnou stravu Valachů, ke které patří kyselice, halušky, sladký frgál. Chybět nebude ani místní lék na všechny neduhy – slivovice.

Na gastrofestivalu se však nebude jen hodovat, ale připraven je také bohatý doprovodný program. Chystá se stylový jarmark, ale vyzkoušet si můžete také přípravu pověstných frgálů.

Na Karlovský gastrofestival také zamíří Filip Sajler a Ondřej Slanina, divákům České televize známí jako Kluci v akci. Celý program je k dispozici na stránkách gastrofestivalu.

Nejen chuť, ale i zrak si ve Velkých Karlovicích přijde na své. Okolní krajina je velmi krásná a stojí za to, abyste si zajistitli ve Velkých Karlovicích ubytování, třeba i formou wellness pobytu v Beskydech, a alespoň na pár dní opustili stereotyp všedních dnů a poznali tuto oblast Beskyd blíže.


Štítky