Lázně Jáchymov

V hlubokém údolí Krušných hor se nachází lázeňské městečko Jáchymov známé hlavně díky léčebnému účinku radonové vody, která v těchto místech pramení. Právě kvůli tomuto pramenu jsou Lázně Jáchymov úplně první radonové lázně na světě.

Pokud se chystáte do lázní možná hledáte ubytování. Najdete ho zde ubytování Jáchymov.

Historie Lázní Jáchymov

Celá historie lázní se pojí se vznikem mnoha historických památek, jako jsou jáchymovské kostely, radnice, Královská mincovna a další. Právě v 16. století zde v důsledku bohatých nalezišť stříbrné rudy pobývala celá řada učenců, humanistů a reformátorů, kteří se zasloužili o vznik lázní. Samotný pramen vytryskl roku 1864 a už v roce 1911 se otevřela první lázeňská budova. Rozsáhlou výstavbu lázní zmařila však po druhé světové válce těžba uranu, což se bohužel odrazilo i na vzhledu města a prestižnosti lázní. V posledním století se ale Jáchymov znovu dostává do popředí lázeňství a těší se vysokou návštěvností.

Léčebné lázně Jáchymov

Hlavní léčivou složkou, jak už bylo řečeno, je radonová voda, jejíž pramen byl nazván podle Marie Curie, která právě v roce 1925 město navštívila. Pramen Curie spolu s pramenem C1, Běhounek a Agricola je hlavním místním zdrojem léčivé vody. Lázně Jáchymov poskytují léčbu i služby na špičkové úrovni.

A co všechno léčí místní lázně? Hlavně ve formě celkových vanových koupelí si můžete vyléčit onemocnění kloubů, kožní nemoci, dokonce jsou pozorovatelné výsledky i u lidí s cukrovkou a Bechtěrevovou chorobou. Všechny procedury pak dlouhodobě zmírňují bolest a zvyšují pohyblivost kloubů, odolnost organismu a také pozitivně ovlivňují hodnoty krevního tlaku.

Možnosti strávení volného času

Kromě tradičních lázeňských procedur jako jsou různé druhy masáží, koupelí apod. můžete navštívit solnou jeskyni, solárium a fitcentrum. Avšak jak samotné lázně, tak město Jáchymov a jeho okolí nabízí svým návštěvníkům mnoho dalších možností, jak strávit volný čas. Na své si přijdou i milovníci letních a zimních sportů, jelikož město leží na úpatí hory Klínovce, v zimním období si jistě užijete lyžování v oblíbeném lyžařském areálu. V letních měsících pak můžete využít golfového, volejbalového, fotbalového či tenisového hřiště, rozsáhlé sítě cyklostezek a v neposlední řadě i bazénu a aquaparku Jáchymov.

Aquacentrum Jáchymov zahrnuje více speciálně upravených bazénků s různými potůčky s oblázky. Tato forma relaxace je vhodná hlavně pro Kneippovu vodoléčbu, při které se střídá studená a teplá voda. V jedné nádrži je totiž voda o teplotě 40°C, v druhé jen o 12 °C. Pro ty nejmenší z nás jsou zde však také k dispozici i zábavné atrakce, a tak si jistě užijí jízdu na tobogánu nebo dětský bazének se skluzavkou a vodopádem. Nachází se zde i finská sauna, parní box a rehabilitační bazének.


Štítky