Lázně Teplice nad Bečvou

Údolí řeky Bečvy se stalo oslnivým a turisticky zajímavým místem po vybudování lázeňského areálu Lázní Teplice nad Bečvou, který využívá přírodních léčebných zdrojů, a to hlavně alkalické zemité kyselky. Lázně Teplice nad Bečvou jsou zasazeny do malebné krajiny Moravské bráně mezi kopci Maleník a Hůrka.

Historie léčebných Lázní Teplice nad Bečvou

Jako první využil léčivých účinků alkalické zemité kyselky Jan Kropáč z Nevědomí, který roku 1553 nechal vybudovat kamennou nádrž ke koupání čerpající z nejvydatnějších pramenů minerální vody. První lázeňská budova byla vystavěna již v roce 1711, a tak Lázně Teplice nad Bečvou patří k jedněm z nejstarších lázní na Moravě.

Lázeňské pobyty v Lázních Teplice nad Bečvou

Po základním vyšetření lékařským týmem je stanovena léčba přímo na tělo pacienta. Jsou zvoleny takové lázeňské procedury, aby potlačily či odstranily zdravotní problémy klienta a příznivě tak ovlivnily jeho celkový zdravotní stav. Sami si pak můžete vybrat typ pobytu, který strávíte ve zdejším areálu. Ať už si vyberete léčebné pobyty či jen relax nebo wellness víkendy, jistě budete spokojeni. Zdejší personál se snaží o absolutní pohodlí návštěvníků lázní a vychází jim ve všem dokonale vstříc. Přijdou si zde tak na své jak už romantické páry, které mohou využít nabídky programu „Lázně ve dvou“, tak i stresově vytížené osoby, jež potřebují zvolnit z tak vysokého tempa. Právě pro ně je zde zařízen program „Manager individual“. Speciální nabídku lázeňského pobytu přináší Lázně Teplice nad Bečvou i pro seniory, které přichází s programem 65+ zahrnující hlavně procedury zmírňující bolesti kloubů.

Co se týče procedur, nejčastěji se používají uhličité koupele v kombinaci s dalšími vodními procedurami, masáže (klasické, podvodní, lávovými kameny, aromaterapeutické aj.) a tepelné procedury jako jsou různé druhy zábalů. Využít můžete i polária, solné jeskyně nebo třeba vacushape, což je moderní podtlakový pohybový systém určený na cílené spalování tuků v problémových partiích těla (boky, břicho, hýždě a stehna).

Možnosti strávení volného času a tipy na výlet

V okolí Lázní Teplice nad Bečvou se nachází velké množství zajímavých míst, které rozhodně stojí za navštívení. Jsou zde proto pořádány různé zájezdy, a to zpravidla do skanzenu Rožnov pod Radhoštěm, Pusteven, hradu Helfštýn, Svatého Kopečku u Olomouce a s ním spojena návštěva ZOO Olomouc nebo do Hradce nad Moravicí.

To, že jsou Teplice nad Bečvou vhodným místem pro strávení Vašeho volného času, zjistíte hned po příjezdu do tohoto malebného městečka. Zdejší příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám, projížďkám na kole, což Vám ještě více usnadní rozsáhlá síť cyklostezek, či provozování dnes stále více populárnějšího Nordic Walkingu. Hole potřebné k provozování této aktivity si lze vypůjčit přímo na recepci a Vy se tak můžete vydat po dobře značených turistických trasách.


Štítky