Lázně Teplice v Čechách

Krásné prostředí Podkrušnohorské krajiny na Vás čeká při návštěvě Lázní Teplice v Čechách. Právě tyto lázně se pyšní nejdelší lázeňskou tradicí v Čechách, a proto také patří mezi nejnavštěvovanější lázně v zemi. Zdejším hostům se dostává kvalitní péče a nadstandartních služeb na evropské úrovni!

Pokud se chystáte do lázní možná hledáte ubytování. Najdete ho zde Hotely Teplice.

Historie lázní Teplice v Čechách

Počátky historie Teplic jsou úzce spojeny právě s termálními prameny, které byly podle dochovaných nálezů známy již z doby 2000 let zpátky – z doby raného Středověku. Počátky lázeňství v Teplicích se datují však do 16. století, kdy došlo k velkému rozvoji v podobě výstavby nových budov. V této době do lázní v Teplicích v Čechách začínají přijíždět významní hosté a v plné proudu se zde rodí společenský a kulturní život. Významným rokem je také rok 1793, jenž se pojí s velkým požárem lázní. Po této nepříjemné události se však paradoxně lázeňství v tomto městečku ještě více rozvíjí. Výstavba nových budov nejen v samotných lázních, ale i v celém městě dodává Teplicím reprezentativní charakter.

Lázeňské pobyty

Lázně Teplice v Čechách nabízí svým hostů velký výběr z mnoha druhů pobytů. Zatímco mnozí hosté jezdí do Teplic kvůli akutním zdravotním potížím, někteří se chtějí jen odpoutat od každodenního stresu a zrelaxovat – vyhledávají tedy zejména různé druhy wellness pobytů. Ať už zdejší lázně navštívíte z jakéhokoliv důvodu, máte možnost jak krátkodobějšího, tak i dlouhodobého ubytování. Pobyty ve své ceně obvykle zahrnují jak již zmíněné ubytování, tak i stravování a různé druhy procedur. Mezi nejoblíbenější patří určitě masáže (Thajská, Ájurvédská, Lomi-Lomi, horkými kameny aj.) a koupele (bylinná, termální, perličková, uhličitá, s příměsí soli z Mrtvého moře aj.). Lázně se však specializují na onemocnění pohybového ústrojí, taktéž na cévní a nervová onemocnění.

Lázně Teplice v Čechách si svých klientů nadevšechno váží a místní personál se stará o jejich pohodlí a celkovou spokojenost.

Možnosti strávení volného času

Toto krásné lázeňské městečko je díky své návštěvnosti i společenským a kulturním centrem, a tak kromě lázeňských pobytů můžete ve svém volném čase navštívit kupříkladu hvězdárnu, planetárium nebo botanickou zahradu. Zdejší prostředí však skýtá i mnoho sportovních možností. Kromě golfového hřiště, hřišť na squash či tenis lze navštívit v zimním období místní svahy, v letním zase vodní plochu Barbora a vyzkoušet si tak některé z vodních sportů. Uspokojit svůj apetit lze v místních restauracích, kavárničkách a cukrárnách. V průběhu celého roku se v Teplicích koná mnoho velmi zajímavých a významných kulturních akcích, o kterých Vás lázeňský personál v průběhu Vašeho pobytu bude jistě informovat.


Štítky