Lázně v Třeboni

Toto jihočeské městečko je známé hlavně díky rybárenské, pivovarnické, ale také lázeňské tradici. Lázně v Třeboni nabízí svým klientům široké spektrum lázeňských procedur a další služby potřebné a využívané při lázeňských pobytech. Lázeňské pobyty v Třeboni jsou spjaty hlavně s využíváním místního přírodního zdroje – rašeliny – slatiny, která se používá k slatinným koupelím a zábalům. Tyto procedury pomáhají především při léčbě nemocí pohybového aparátu. V současné době nabízí v Třeboni své služby dokonce dvoje lázně, a to lázně Aurora a Bertiny lázně.

Pokud se chystáte do třeboňských lázní možná hledáte penziony v Třeboni.

Lázeňské pobyty v Třeboni

V poslední době přichází do lázní nejen nemocní lidé, jež potřebují nutně lázeňské procedury alespoň pro udržení svého současného zdravotního stavu, ale také lidé v podstatě zdraví, kteří chtějí pouze relaxovat v duchu wellness a mají tudíž velký zájem hlavně o různé druhy masáží a relaxačních koupelí. Nejvíce navštěvovanými jsou tzv. odpolední procedury mající největší výhodu v tom, že absolvování procedury na rozdíl od jiných nevyžaduje předcházející vyšetření ani doporučení lékaře a ani není nutné se na ně předem objednat. Odpolední procedury tak využívají hlavně obyvatelé Třeboně a turisté, kteří jsou ubytováni v hotelích či penzionech nepatřících k lázním a stráví jedno či dvě odpoledne takovou to relaxací. Lázně Aurora stejně jako Bertiny lázně nabízí tyto odpolední procedury, a to vždy od čtvrtka do soboty od 16 do 20 hodin.
Mimo jiné lázně vykonávají léčebné procedury jako je finská sauna, parní lázeň, plynové injekce a plynové obálky, infračervené světlo – solux, relaxační citrusová koupel aj. K příznivému účinku lázní také přispívá i okolní čisté prostředí Třeboňska, které je poseto hustou sítí cykloturistických a naučných stezek.

Lázně Aurora

Lázně Aurora nacházející se v klidné části Třeboně nedaleko rybníka Svět jsou obklopeny z jedné strany rozsáhlým parkem, a tak jsou vhodným místem pro relaxaci a strávení dovolené. Navštívit můžete například relaxační halu, jejíž součástí je tělocvična a fitness centrum, bazénový komplex se saunou, soláriem a plaveckým bazénem s mírně slanou vodou, ale také vodní atrakce jako je divoká řeka, perličková masážní hlavice, vodní hřib, whirlpooly a tobogán, který se jistě zalíbí hlavně těm nejmenším z nás. Lázně Aurora nabízí svým klientům kromě lázeňských procedur také služby restaurace Harmonie, společenského sálu s kavárnou, bowling baru, obchodu, internetové místnosti, kadeřnictví, kosmetiky a pedikúry.
Kromě jiných můžete využít citrusovou, květinovou, perličkovou a bylinnou koupel či podvodní a ruční masáž. Specialitou lázní Aurora (nabízí ji však i Bertiny lázně) je Albertina zlatá lázeň, což je v podstatě koupel ve slatinném extraktu. Celá procedura navozuje pocit uvolnění a relaxace. Navíc obsažené látky v extraktu zpomalují projevy stárnutí potlačením volných radikálů.
Pro hosty jsou zde připraveny krásné dvoulůžkové nebo jednolůžkové pokoje zahrnující vlastní koupelnu, samostatné WC, satelitní TV, rádio a telefon s možností připojení na internet.

Bertiny lázně

V samém centru Třeboně městské památkové rezervace se nalézají Bertiny lázně, které jsou zaměřeny hlavně na léčbu nemocí pohybového ústrojí, dále nabízí různé rekondiční a relaxační pobyty určené hlavně pro stavy únavy, zlepšení kondice a rekonvalescenci. Nově se tyto lázně pyšní vodoléčebným komplexem vybaveným víceúčelovým rehabilitačním bazénem s různými masážními efekty.
Dovolenou Vám jistě zpříjemní možnosti sportovních aktivit ve sportparku, kde najdete například tenisovou halu, bowling, squash a fitness, a zábavné akce pořádané pro hosty na letní terase Pergole u Kapličky sv. Víta, kde je k dispozici taneční parket, k tomu výborné občerstvení připravené na otevřeném ohništi či v udírně.


Štítky