Léčebné lázně Velichovky

Ve Východních Čechách v poklidné krajině Podkrkonoší se rozprostírá lázeňský areál s ojedinělým léčebným zdrojem – křídovou slatinnou zeminou napájenou prameny s vysokým obsahem uhličitanu vápenatého a železa. Lázně Velichovky patří právě díky tomuto pramenu k ojedinělým lázním svého druhu v České republice.

Historie léčebných Lázní Velichovky

Ještě před samotným položením základního kamene ve Velichovkách byl na tomto území postaven baronkami z rodu Höpfligen velkostatek se zámečkem. Už v tomto období zdejší lékař využíval slatinnou zeminu k léčbě a doporučil baronkám výstavbu lázní. Společně vytvořili akciovou společnost a samotná výstavba započala v roce 1897. V období válek měnily lázně často své majitele, v současnosti jsou však nestátní zdravotnické zařízení, které se specializuje především na rehabilitaci pacientů s onemocněním pohybového ústrojí, po úrazech, před a po operacích kostí a kloubů, včetně kloubních náhrad. Lázně Velichovky úzce spolupracují s předními odborníky ortopedické kliniky z Fakultní nemocnice v Hradci Králové, Nemocnice na Homolce, Nemocnice Bulovka a mnoho dalších.

Lázeňské pobyty v lázních Velichovky

Lázeňské pobyty zahrnují jak léčebné pobyty, tak i relax a wellness pobyty. V nabídce lázeňských pobytů můžete využít dokonce pobytů hrazených pojišťovnou, což jistě ocení lidé s omezenými finančními možnostmi. V nabídce léčebných pobytů pro samoplátce můžete využít týdenní, 14 denní, 21 denní a 28 denní pobyty, díky nimž vylepšíte Váš celkový zdravotní stav posílením imunity a načerpáním nové energie. Ve všech těchto typech léčebných pobytů si můžete vybírat z velkého množství koupelí, lymfodrenáží, kondičních procedur, parafínových zábalů, slatinných koupelí a ostatních procedur. Váš ošetřující lékař Vám však může předepsat i speciální léčebné procedury. V nabídce relax a wellnes jsou pak jak běžné masáže (pro jednoho i pro páry), tak i koupele, zábaly a kondiční procedury, ale také zeštíhlující procedury, což určitě ocení zástupkyně něžného pohlaví. V nabídce je i manikúra, pedikúra a kosmetika.

Možnosti strávení volného času a tipy na výlet

Areál Lázní Velichovky obklopuje malebná krajina Podkrkonoší a rozsáhlý park, díky čemuž hosté při svém pobytu dýchají krásně čerstvý a svěží vzduch, což uvítají jistě všichni, kteří se každodenně pohybují v ruchu velkoměsta a hlavně ve smogu. I díky tomuto faktoru jsou Lázně Velichovky ideálním místem pro strávení relaxační, ale také aktivní dovolené. V okolí jsou postaveny tenisové kurty, squash, bowling, sauna a fitness, golfové hřiště a možnost jízdy na koni jsou vzdáleny cca 5 km od lázeňského areálu v Nové Americe. Pokud se budete chtít dozvědět i něco málo z historie tohoto kraje, navštívit můžete zámek Kuks, pevnost Josefov, zámek Ratibořice, Hrádek u Nechatic nebo Opočno. Nedaleko a dobře dostupná je i ZOO ve Dvoře Králové.


Štítky