Lipenská přehrada, místo, kde si na své přijde každý

Největší umělé jezero České republiky je ideální místem pro trávení dovolené nebo alespoň víkendu. Proč? Protože na své si tu přijde každý. Stovky kilometrů cyklostezek a inlinestezek, lanový park, stezka v korunách stromů, koupání, krásná příroda a jedinečné památky v dojezdové vzdálenosti. Pokud stihnete navštívit Lipno do 21. 8. 2016 čeká vás i olympijský Rio-Lipno Park s bohatým programem.

Frymburk na LipněStačí si jen vybrat, každý den můžete trávit jinak a pokaždé to bude zábava. Vůbec nevadí, že nemáte potřebné vybavení. U lipenské přehrady půjčují snad všechno, na co si vzpomenete: od kol, přes inline brusle, elektrokola či koloběžky. Pokud vás omrzí suchozemský život, můžete si půjčit motorový člun, elektročlun nebo plachetnici a brázdit tak vodní plochu o rozloze 48,7 km2.

Pokud nechcete využít ani suchozemských ani vodních dopravních prostředků, stále na vás čekají turistické stezky a délka výletu je pouze na vás. Naučná stezka Lipno vede kolem již zmíněné Stezky korunami stromů, 40 metrů vysoké vyhlídkové věže, která byla otevřena v létě 2012. Můžete podniknout výlet na nedalekou Medvědí horu, cestou tam to vezměte přes skálu Čertovo kopyto. Vrátit se můžete přes Vyšší Brod a navštívit zdejší cisterciácký klášter.

Nejzajímavější turistické cesty ale vedou v CHKO Šumava a šumavským národním parkem kde je tipů na výlet nespočet.

Lipenská přehrada nabízí kromě nepřeberných možností jak trávit volný čas také dostatečné kapacity ubytování: penziony, chalupy, hotely, apartmány, ale i kempy. Ať už si potrpíte na jakoukoliv úroveň služeb, nebudete zklamání. Pokud ale nechcete trávit veškerý svůj čas u vody a dáváte přednost pohodlí města, je možné vybrat si některou z nabídek ubytování například v nedalekém Českém Krumlově, vychutnat si procházky jeho historickou částí a zámkem, který je zapsán na seznamu UNESCO.


Štítky