Objevujeme Lázně Luhačovice

Luhačovice – malebné lázeňské městečko ležící v jihovýchodní části České republiky ve Zlínském kraji. Díky okolní přírodě a proslulým léčebným pramenům jsou Luhačovice jedním z nejnavštěvo­vanějších lázeňských měst.

Pokud se chystáte do lázní možná hledáte ubytování. Najdete ho zde penziony Luhačovice.

Lázně v Luhačovicích jsou největší moravské lázně specializující se hlavně na léčbu dýchacích cest, trávicího ústrojí, diabetu a pohybového aparátu. I díky kouzelnému prostředí, krásné okolní přírodě a architektuře města každým rokem do Luhačovic proudí stovky turistů strávit zde své volné chvilky a hlavně si odpočinout. Lázně jim vycházejí dokonale vstříc a ve své nabídce uvadí různé druhy relaxačních pobytů spojených s léčebnými procedurami. Mimo jiné areál lázní nabízí mnoho sportovních aktivit, jako je například tenis, minigolf, kuželky či sauna, posilovna, dokonce i možnost jízdy na koních a mnoho dalších. Krom toho se v lázeňských hotelech konají každý den zábavné programy, navštívit můžete i místní diskotéku, kino či místní kavárny, restaurace a cukrárny. Jistě byste si však neměli nechat ujít ani slavnost otevírání pramenů při zahájení lázeňské sezóny a hlavně milovníci hudby hudební festival Janáček a Luhačovice.

Léčivé prameny

Minerální prameny se už od pradávna používají jako přírodní lečivý zdroj. Pro vysoký obsah minerálních látek a pro vynikající proplynění volným oxidem uhličitým jsou však právě prameny v Luhačovicích považovány za jedny z nejúčinějších v Evropě. V současné době se zde nachází 14 minerálních pramenů s vysokým obsahem sodíku, jódu, uhličitanů a chloridu, jejich teplota se pohybuje mezi 10 a 14 °C. Využívají se hlavně k inhalačním procedůrám, k minerálním koupelím, ale také k pitné kúře. Některé z těchto pramenů jsou dokonce i dostupné veřejnosti, zmínit můžeme například Vincentku, Aloisku, Ottovku a Pramen Dr. Šťastného.

Léčebné procedury

Tou nejlevnější léčebnou procedurou pro hosty lázní v Luhačovicích je zajisté pitná kúra, která je díky dostupnosti zcela zdarma. Pitná kúra se zpravidla provádí nalačno a odpoledne kolem 17 hodiny. Pití minerálních pramenů se doporučuje z porcelánových pohárku, přičemž by se měl pít pozvolna a nejlépe při pomalé procházce. Minerální vody se však využívá i při její inhalaci, což zlepšuje funkci sliznice dýchacích cest, působí protizánětlivě, zkapalňují hled a usnadňují vykašlávání.

V Lázních Luhačovice si však můžeme vychutnat mnoho koupelí a masáží. Mezi masážemi jsou oblíbené zejména klasická, ruční a přístrojová masáž, kdy u přístrojové se ponoříte do vodní lázně s teplotou okolo 36 °C a jste masírovány paprsky vody. Co se týče koupelí, hosté si vychvalují účinky koupeli v přírodní uhličité vodě, perličkové koupele a také jodo-bromové koupele.


Štítky