Priessnitzovy lázně Jeseník

Pouhé dva kilometry od města Jeseník v malebné krajině Rychlebských hor se svou lázeňskou tradicí pyšní Priessnitzovy léčebné lázně. Právě poloha celého lázeňského areálů je hlavním kladem, díky čemuž jsou lázně Jeseník tak oblíbené. Nikde jinde není totiž tak krásný výhled na Hrubý Jeseník než z tohoto místa. Díky spojení čerstvého vzduchu a lázeňských procedur budete z Vašeho pobytu odjíždět jako znovuzrození.

Pokud se chystáte do lázní možná hledáte ubytování. Najdete ho zde penziony Jeseníky.

Historie Lázní Jeseník Priessnitz

Byl to Vincenz Priessnitz, jenž objevil léčebné účinky vody, které byly využity při stavbě mnoha desítek vodoléčebných ústavů po celé Evropě. Sám Vincenz si nechal místo svého původního dřevěného domu vystavět prostorný kamenný dům se speciálními místnostmi určenými právě k léčení. V této době jím všichni pro jeho tehdy nazvané nevědecké způsoby léčení opovrhovali. Až po jeho smrti na přání vdovy Žofie Priessnitzové Josef Schnidler za pomoci Priessnitzových dědiců nechali vystavět a převzali lázně Gräfenberg. Původní Priessnitzovy metody byly však čas od času doplňovány o nejnovější vědecké poznatky a uplatňovány při samotné léčbě.

Lázeňské pobyty v Jeseníku

Stejně jako mnoho jiných lázní v zemi nabízí i Priessnitzovy lázně Jeseník mnoho druhů lázeňských pobytů. Díky této široké nabídce do místních lázní každoročně jezdí velmi různorodá klientela. Pro zamilované je zde vytvořen pobyt s názvem „Romantika pro dva“, pro ženy, jež chtějí zastavit známky stárnutí a znovu doslova omládnout je to „Stop celulitidě“ a „Krásná v každém věku“ a pro velmi pracovně a hlavně stresově vytížené osoby je v nabídce program „Fit manager“, který dopomůže k získání jak fyzického, tak i duševního klidu a harmonie. Dalšími zajímavými a často vyhledávanými pobyty jsou „Dámská či Pánská jízda“, „Týden pro zdraví“ a „Aktivní wellness v lázních“. Ať si vyberete jakýkoliv program z výše zmíněných, v ceně je vždy zahrnuto ubytování, určitý druh stravování a léčebné a relaxační procedury.

Možnosti strávení volného času

Sportovní příznivci jistě ocení i bohaté možnosti strávení volného času právě výkonem sportovních aktivit. V této krásné přírodě přímo u lázní Jeseník vede cyklostezka, kterou se můžete vydat například k Jitřnímu, Večernímu či Rumunskému pramenu, Křížovému vrchu, Vřesové studánce a jiným velice zajímavým místům. Pokud však nejste zastánci cykloturistiky, je zde postaveno také lanové centrum, tenisové kurty, minigolf aj. V Jeseníku jsou pak pořádány různé výlety a doprovodné akce, Vy se tak můžete vydat spolu s průvodcem na okruh Polskem nebo na rozhlednu na Borůvkové hoře. Jelikož je lázeňský areál také kulturním centrem, je zde každý večer pořádáno mnoho společenských akcí – jedná se především o různé druhy koncertů, ale i tancovačky, sportovní programy aj.


Štítky