Tipy na led(n)ový víkend

Nadcházející víkend bude ve znamení sněhu a mrazu. Buď můžete využít zimního počasí a vyrazit na lyže, nebo se schovejte na prohlídce nějakého pěkného hradu. Nabídka na tříkrálový víkend je bohatá.

Ledové sochy v Beskydech

Tři lednové víkendy po sobě můžete v Pustevnách obdivovat ledové sochy od profesionálních řezbářů. K jejich výrobě potřebují Ledová sochamotorové pily, kladívka, metry, brusičky a další spoustu náčiní. A při práci je můžete sledovat během prvních dvou víkendů, kdy budou ledové sochy vznikat. Třetí víkend už bude vše hotovo a vy se můžete kochat výsledným dílem. Řezbáři budou mít k dispozici 35 tun ledu na výrobu soch. Vstup na akci je zdarma. Těšit se můžete na doprovodný program, který bude myslet i na nejmenší, pro které budou připraveny hry, soutěže a dárečky. Pro dospělé bude hrát hudba a připraven bude tradiční jarmark. Začíná se 7. – 8. 1. na Pustevnách.

Běžkování ve Velké Chuchli

BěžkařiPokud jste z Prahy a nechce se vám nikam jezdit, zimní sportování si můžete užít i tak. I letos mají Pražané možnost si zaběžkovat v metropoli. Na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli se 7. 1. ve 14:00 oficiálně otevře běžkařský okruh, s možností půjčení lyží, bot i holí. Okruh je vhodný i pro děti a začínající běžkaře. O kvalitu tratí se stará rolba, která upravuje okruh pro klasickou i volnou techniku.

 

 

Lednová návštěva Mníšku pod Brdy

Zámek Mníšek pod Brdy na tento víkend připravil netradiční prohlídky pro malé návštěvníky. V sobotu i v neděli je pro děti ve 13:15 připraveno Dobrodružství s královnou Elsou, dále výtvarná díla a Kouzelné sklepení. Dospělí mohou od 11:15 a 15:00 na prohlídkové okruhy zámku. Doporučujeme si prohlídky rezervovat, ať máte jistotu, že se na vás dostane.

Koncert na Švihově

Hrad Švihov nabídne v neděli 8. 1. novoroční koncert Komorního orchestru Jižního předměstí pod taktovkou uměleckého vedoucího Martina Kaplana. Soubor je složen ze členů plzeňských symfonických orchestrů a profesorů konzervatoře. Na programu bude G. F. Händel, J. S. Bach, A. Corelli, A. Vivaldi. Koncert proběhne od 15 do 16 hodin a vstupné je 80 Kč. Vychutnejte si vážnou hudbu v hradních prostorách.

SvětUbytování.cz vám přeje pohodový lednový víkend.