Tipy na Mikulášský víkend

Druhý adventní víkend je před námi a s ním přehled zajímavých akcí, který vám přináší SvětUbytování

Vláček Čertohráček

České dráhy tento víkend vypraví tzv. Čertohráček, který bude několikrát denně vyjíždět z nádraží Praha-Smíchov na různé tratě. Ve vlaku přivítá cestující mikulášská družina. Mikuláše, anděla a čerta doplní i tzv. hrajvedoucí, který během jízdy půjčí zájemcům různé hry, a každý malý cestující od něj dostane dárek na památku.

Mikulášské prohlídky na hradech a zámcích

Mnohé hrady a zámky si na tento víkend připravily pro návštěvníky speciální Mikulášské prohlídky, jejichž součástí je doprovodný program. Na zámku v Ratibořicích se můžete těšit na prohlídky po vánočně vyzdobených interiérech zámku, kde vás průvodci seznámí s tím, jak probíhaly oslavy Vánoc na tomto panství ve  2. polovině 19. století. Další program bude probíhat v V Rudrově mlýně v Babiččině údolí.

Na hradě Grabštejn, z jehož věže dohlédnete na trojmezí Čech, Německa a Polska, vás v sobotu provedou průvodci v kostýmech. Na nádvoří k tomu budou hrát adventní melodie, pobaví vás kejklíř a vánoční atmosféru doplní stánky s vánočním cukrovím.​

Adventní prohlídky budou také celý víkend probíhat na zámku Zákupy.

Mikulášská nadílka v korunách stromů

Pokud vás zámecké interiéry nelákají, navštivte lipenskou Stezku korunami stromů. V sobotu mezi 11 a 14 hodinou bude na děti čekat Mikulášská nadílka na Stezce korunami stromů a pro všechny je připraveno sladké překvapení.

Vánoční zvyky na Veselém kopci

Vánoční zvyky připomene skanzen na Veselém kopci. Od 3. do 11. prosince tu budou probíhat Vánoce na Veselém kopci a ve vyzdobených roubenkách naleznete připomínku obyčejů provázejících zimní svátky v období od poloviny 19. století do poloviny 20. století. V sobotu bude v rámci speciálního programu odhalen perníkový betlém a v neděli můžete potkat mikulášský průvod.

Hezký 2. adventní víkend!


Štítky