Tipy na prodloužený víkend 28. – 30. 10.

Čeká nás prodloužený víkend, a tak přinášíme tipy na akce, které můžete navštívit.

Dny otevřených dveří

V pátek 28. 10. slavíme Den vzniku samostatného československého státu a při této příležitosti mnoho institucí otevírá své dveře veřejnosti. Návštěvníci Senátu České republiky mohou využít komentované prohlídky Valdštejnského paláce, zpřístupněny budou i historické prostory Kolovratského paláce. Brány obou paláců se pro veřejnost otevřou v 9.00 hod. 

Od 9 do 16 hodin bude již tradičně otevřena veřejnosti Poslanecká sněmovna. Během hodinové prohlídky si návštěvníci prohlédnou hlavní zasedací sál, jednací místnosti výborů a další prostory ve Smiřickém, Šternberském a Thunovském paláci. Den otevřených dveří se chystá také v Kramářově vile, v Obecním domě a v Rezidenci primátora hl. m. Prahy a v Nové radnici. Dvacetiminutová prohlídka Rezidence bude zahrnovat 1. patro s reprezentačními sály a salonky.

Kulturní program na hradech

Pokud chcete trávit čas s rodinou mimo hlavní město, tak hrady připravily pro své návštěvníky také bohatý program. V pátek na Bezdězu můžete využít nabídku Královské prohlídky s Karlem IV. Jejíž součástí bude šermířské vystoupení a středověká hudba.

Na hradě Kašperk bude v pátek i v sobotu připravena Dětská výprava do hradu, kde děti budou moci šermovat, psát na scriptoriu, zkoušet dvorské chování, tancovat, skládat pečeť Karla IV. a střílet z luku. Na státním hradě Nové Hrady pak v pátek i v sobotu probíhají Novohradské pozimní slavnosti Viléma z Landštejna, které nabídnou netradiční prohlídky hradu v doprovodu průvodců v kostýmech, šermířská vystoupení, ochutnávky vín i moštů.

 

Výlov rybníka

Pokud si ani z nabídky hradů nevyberete, tak co takhle výlov rybníka? Nedaleko Pohořelic bude od pátku až do neděle probíhat výlov rybníka Vrkoč s doprovodným programem,  jehož součástí bude samozřejmě prodej ryb. Výlov bude každý den zahájen v 7:30 a bude doprovázen odborným komentářem. Ubytování v Pohořelicích určitě seženete, takže nic nebrání výletu na jižní Moravu.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv program, užijte si ho. A nezapomeňte, že ze soboty na neděli se mění čas a můžete si tedy o hodinku déle přispat.


Štítky