Tipy na víkend 11. – 12. 2. 2017

Přestože letos připadá oficiálně masopust až na konec února, už teď o víkendu si užijete masopustní veselí na vybraných akcích. Pokud se chcete vypravit na hory, nenechte si ujít závody psích spřežení. A jestli se nebojíte experimentovat, v zooparku Vyškov navštivte akci Hmyz na talíři. Tak co si vyberete?

Hmyz na talíři

V zooparku Vyškov budete mít příležitost ochutnat hmyzí pochoutky v rámci akce Hmyz na talíři. Nabídka hmyzích pokrmů bude pestrá: cvrčci na másle, mouční červi na chilli a česneku nebo třeba saranče na barevném pepři!  Program začíná ve 14:30 a plánovaný konec je v 18 hodin.

Závody psích spřežení

Psí spřeženíPo celý víkend budou v obci Zásada probíhat závody psích spřežení, které jsou zároveň Mistrovstvím republiky ve sprintu. V sobotu odstartuje první závod už v 11 hodin.  Tratě budou divácky atraktivní, divácky zajímavých zón je naplánováno několik. Soutěží se v několika kategoriích: lyžař a pes, saně se čtyřmi, šesti nebo až dvanácti psy na různých délkách tratí od 10 do 30 kilometrů. Program probíhá celý víkend. Takže pokud si chcete vychutnat závodní atmosféru v sobotu i v neděli, můžete si zamluvit ubytování a pobýt v Jizerských horách celý nadcházející víkend.

Masopust

Masopustní maskaLetos vychází masopust na konec února, což ale nebrání tomu, aby se masopustní veselí konalo i dřív. Masopust Ostravice se bude konat v sobotu od 11 hodin až do večera. Začne se masopustním průvodem, hudební skupina Klapeto zahraje lidové písničky, pro děti budou připraveny pohádky a pimprlové divadélko. Vstupné je zdarma a parkování zajištěno na přilehlém parkovišti.

Na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova začne už 15. ročník masopustní veselí v 10 hodin. Nebude chybět vystoupení folklorního souboru, masopustní tanečky s maskami a další.

Masopustní průvod vyjde i v pražských Letňanech v sobotu 11. února od 10:30. Akce začne před radnicí v Bechyňské ulici, průvod půjde na Starou náves, kde proběhne připravený program: Liduščino divadlo uvede pohádku pro děti a k poslechu bude hrát hudba. Samozřejmostí je soutěž o nejlepší masopustní masku.

Hezký víkend!


Štítky