Tipy na víkend 12. - 13. 11.

Svatomartinský víkend je tu a s ním spousta možností k oslavě mladého vína a také tradiční svatomartinské husy. Vybírejte z našich tipů.

Svatomartinské akce

Druhý ročník svatomartinského jarmarku se koná v sobotu od 10:00 v areálu Zátiší v Brništi. Milovníci tradic, veselí a dobrého jídla a pití se můžou těšit na jarmark, který je spojený s Krůtími hody a Festivalem řemesel. S celou rodinou si můžete užít den plný dobré nálady, seznámit se s tradičními řemesly a ochutnat produkty regionálních výrobců.

Svatomartinské hody v Kutné Hoře budou ve znamení degustace více jak 100 vzorků svatomartinských vín z produkce českých a moravských vinařů a ochutnávek specialit nejen ze svatomartinských hus.

Po celý víkend bude od 11 hodin na hradě Křivoklát probíhat Svatomartinský košt Zde je pro návštěvníky nachystaná ochutnávka svatomartinských vín a svatomartinské menu, která bude probíhat v Hradní krčmě na I. nádvoří a v prostorách hradního sklepení. Po celé dva bude hrát k poslechu trio Klamovka.

Čokoládobraní

Pokud dáváte přednost sladkému, tak pro vás máme také tip: na hradě Staré Hrady bude v sobotu probíhat Svatomartinské čokoládobraní. Vinný a čokoládový jarmark a spolu s velkým rytířským turnajem vás pobaví v sobotu od 11 od 10.00 - 17.00 hod.

Zpřístupnění Amatérské jeskyně

Pokud se chcete o víkendu vyhnout svatomartinskému veselí, tak i vy máte na možnost. Správa Chráněné krajinné oblasti Moravský kras mimořádně zpřístupní část Amatérské jeskyně, která je jinak z důvodu nutné ochrany pro veřejnost uzavřena. Nezapomeňte na povinnou výbavu, kterou je přilba (stačí cyklistická), dobrá svítilna a raději i holínky a věci na převlečení. Bez povinné vlastní svítilny a přilby nebude možné do jeskyně vstoupit. Vstup je na vlastní nebezpečí.

Ať už se vydáte kamkoliv, užijte si víkend a nezapomeňte, že pokud budete v dané lokalitě shánět ubytování, Světubytování.cz vám je k dispozici.


Štítky