Tipy na víkend 15. - 16. 10.

Víkend je tu a vy stále nevíte kam vyrazit? Přinášíme několik tipů a věříme, že si vyberete.

Ve středních Čechách budete mít jednu z posledních možností roku 2016 k návštěvě největšího železničního muzea v Česku na akci zvané Poslední parní víkend. Oba víkendové dny budete mít možnost se svézt historickým parním vlakem,  který bude vypraven z pražského Masarykova nádraží a sveze vás až do Lužné, kde bude v železničním muzeu připraven další doprovodný program. Brány muzea v Lužné u Rakovníka se pro rok 2016 zavřou už 30. 10.

Pokud vás zajímá astronomie, tak ostravské planetárium tento víkend pořádá Ostravský astronomický víkend. Tématem přednášek budou například novinky z astronomie a jedním z přednášejících je i známý vědec Jiří Grygar.

Každoročně třetí říjnová sobotu připadá na Mezinárodní den archeologie, v jehož rámci pořádají mnohá místa naší republiky zajímavé akce pro širokou veřejnost.  V archeoparku ve Všestarech nedaleko Hradce Králové v rámci Dne archeologie připravil komentované prohlídky a program pro všechny návštěvníky, kteří se zajímají o archeologii.

Skanzen Zubrnice si na tento víkend pro své návštěvníky připravil akci Podzim na vesnici. Zájemci budou mít možnost si vyzkoušet vybrané podzimní práce jako je mletí mouky ve mlýně, výmlat obilí, spřádání kolovrátku. Součástí akce bude i malý řemeslný trh a pro ty nejmenší zahraje pohádky Divadlo z bedny.

Jihočeské město Tábor pořádá o víkendu již 3. ročník Festivalu čokolády, kde si na své přijde každý. V rámci módní show tam modelky a modelové představí část kolekce čokoládových klobouků, šperků a kabelek, v rámci dílen bude možné vyrobit čokoládové bonbony či lízátka, v prodeji bude čokoládové pivo a pro děti bude zajištěn program s kouzelníkem a Sváťovým divadlem.

Pokud se rozhodnete vypravit na kteroukoliv z výše zmíněných akcí, věříme, že si v dané lokalitě najdete příjemné ubytování a odpočinete si po náročném pracovním týdnu.  


Štítky