Tipy na víkend 19. - 20. 11.

Listopadové počasí je nevyzpytatelné, těžko předvídat, jak bude druhý den. Proto přinášíme tipy na akce, které se nekonají pod širým nebem a vy tak nemusíte řešit, jestli je venku hezky nebo ošklivo.

Betlém z másla

Máslovickém muzeu másla v sobotu pořádá tvořivou dílnu pro všechny, kteří se chtějí podílet na vytvoření betlému z másla. Akce „Vyrábíme betlém z másla“ se koná od 10 do 16 hodin a kromě jiného se zde seznámíte s technikou modelování figurek z másla. Vezměte děti, přibalte si jídelní nůž a dřevěné či plastové prkénko a můžete se vypravit tvořit máslový betlém.

Valašský krajkářský a řemeslný trh

Ve Valašském Meziříčí můžete po celou sobou obdivovat krajkářské a řemeslné umění v rámci 14. ročníku valašského krajkářského a řemeslného trhu. Na místě si můžete koupit originální ručně zpracované výrobky nebo materiál a pomůcky k vlastní tvorbě. Akce se koná v prostorách SPŠ stavební.

Noc divadel 2016

Noc ze soboty na neděli bude patřit divadlům, koná se totiž Nod divadel 2016. Loňský ročník přilákal na padesát tisíc diváků, kteří zavítali do některého ze 130 zúčastněných divadel a divadelních souborů. Letos budou opět připraveny dílny, workshopy a interaktivní programy pro malé velké na mnoha místech republiky. V pražské La Fabrice si od 22 hodin užijete Švihadlovou show, Klicperovo divadlo Hradec Králové připravilo komentované prohlídky zákulisí, olomoucké Divadlo Tramtárie si od 19 hodin pro návštěvníky připravilo zábavnou interaktivní hru, která účastníky zavede do tradičních i netradičních divadelních prostor, a rovněž jim nabídne možnost zažít atmosféru nejnovějších Tramtarijních inscenací. Celý program této zajímavé akce najdete na oficiálních stránkách Noc Divadel 2016

Vánoční trhy v Olomouci

Jediná událost z dnešních tipů, která se koná pod širým nebem, a přesto bychom vám ji chtěli doporučit bez ohledu na počasí, jsou Vánoční trhy v Olomouci, které začínají tuto neděli 20. 11. a hned v 18:00 proběhne na Horním náměstí v Olomouci slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Možná si říkáte, že je na vánoční tématiku ještě brzy, ale Advent začíná již příští víkend. 


Štítky