Výběr akcí na víkend 13. - 15. 11. 2015

Tentokrát se víkendový výběr věnuje hlavně Svatomartinským slavnostem. Svatomartinské víno je podzimní perlou a společně s pečenou husou si ho oblíbilo spoustu lidí z celé České republiky i zahraničí. Vydejte se po jeho stopách!

Dny otevřených dveří Astronomického ústavu AV ČR (13. - 14. 11., Praha). Lákají vás vesmírné dálky, ale i úloha planety Země v naší galaxii? Planetární systémy, galaxie, Země, Slunce spolu s návštěvou Astronomického pavilonu a pozorování dalekohledy z terasy a kopule, to vše na vás čeká v Astronomickém ústavu AV ČR. Speciální program je připraven pro děti. 

Festival otevřených sklepů - svatý Martin na Kyjovsku 2015 (14. - 15. 11., Slovácko). Svatomartinské víno je jednou z oblíbených specialit vinařské sezóny, přijďte jej ochutnat do samotného srdce Slovácka. V rámci festivalu bude možno navštívit 30 vinařů v 5 obcích. Celodenní ochutnávky vín ve sklepech budou doprovázeny speciálními degustacemi, prohlídkami sklepů, živou hudbou od harmonikářů až po cimbály. Vinaři pro návštěvníky také připraví mnoho krajových specialit k zakousnutí, což už k degustacím patří. Prohlédněte si možnosti ubytování v oblasti Slovácka

Nabídka pobytů se slevou na Slovácku je stále velmi široká, prohlédněte si jí zde a vyrazte například na ochutnávku vína spojenou s příjemný wellness.

Svatomartinské otevřené sklepy 2015 Velké Pavlovice (14. 11., Velé Pavlovice). Dalších 20 sklepů s ochutnávkami vín na vás čeká ve Velkých Pavlovicích. V místních restauracích a u vybraných vinařů pak můžete ochutnat i pečenou husu a zabijačkové speciality. Na večer je pak připravena zábava s cimbálovou muzikou. Najděte si ubytování ve Velkých Pavlovicích a vyrazte do vinařské metropole. 

Využít můžete také některého pobytu se slevou ve Velých Pavlovicích! Podívejte se na nabídku zde a třeba budete mít ještě štěstí s volným termínem! 

Dalšími Svatomartinskými akcemi, kam se můžete podívat a které nám přijdou zajímavé jsou například Svatomartinský trh ve Vizovicích (14. 11., Vizovice), který se koná letos již po páté. Čeká zde na vás bohatý program a ochutnávky, příjezd svatého Martina na bílém koni, ale i žehnání vína místním farářem. Zarezervujte si ubytování ve Vizovicích a vyrazte za zábavou! Svatomartinské posvícení na zámku Loučeň (14. - 15. 11., Loučeň) vás tradičně přenese do středověku s vysoupením šermířů, rytířů, sokolníků, fakíra, kejklířů, ale také se můžete těšit na příjezd svatého Martina a středověkou kuchyni. 

PS: Vánoce se pomalu blíží, a tak i my pro naše zákazníky a fanoušky připravujeme vánoční překvapení. Sledujte naši FB stránku a brzy se dozvíte víc :)