Výběr akcí na víkend 16.-18.10. 2015

Máme pro vás výběr akcí na nadcházející víkend. Vyrazte například do Brna za divadlem, mezinárodní divadelní festival má nabitý a zajímavý program. Do Prahy se zase vydejte za monumentálními světelnými instalacemi, při té příležitosti si můžete zase jednou vyrazit na romantickou procházku noční Prahou, instalace jsou totiž krásné a funkční až po setmění.  

Divadelní svět Brno 2015 (17. - 21. 10., Brno)   

Mezinárodní divadelní festival Divadelní svět Brno nabídne divákům to nejlepší z české divadelní scény, ale i zajímavou zahraniční produkci. Kulturní událost přinese inscenace nejen v divadlech, ale také venku v ulicích a na náměstích. Kromě samotných produkcí na vás čeká také představení kejklířů, klaunů, divadelní jarmark a velkolepá slavnost masek, kterou festival bude zakončen. Najděte si ubytování v Brně a vydejte se za kulturou!

SIGNAL festival (15. - 18.10., Praha)   

Inovativní festival světla SIGNAL festival se opět představuje v Praze velkolepými světelnými instalacemi na nejrůznějších místech v centru města. Zajímavé instalace můžete propojit s pěknou procházkou po Praze. K letošním lákadlům patří zejména světelná síť s názvem 1.26 u Rudolfina nebo světelný a zvukový tunel Resonat u Metronomu na Letné. Nezapomeňte, že instalace jsou v provozu od cca 19 hodin do půlnoci. Podívejte se na ubytování v Praze, abyste nemuseli po noční procházce spěchat domů. 

Pokud byste o tomto víkendu rádi rozmazlili své chuťové buňky, vyražte na Gastro Food Fest v Litoměřicích (17. - 18. 10.). Již třetí ročník gastronomického festivalu váš opět pozve do prostor Zahrady Čech.  

Jednotlivé restaurace, bary, vinaři, pivovary či baristé nejen z Ústeckého kraje u této příležitosti připraví vybrané speciality svých podniků. Těšit se můžete například na kuchaře Filipa Sajlera nebo oblíbenou molekulární kuchyni. Ubytování v Litoměřicích se bude po takovém hodování hodit. 

Jste sportovně naladěni? Pak vyrazte do Olomouce na Nigth Run 2015 (17.10.). Seriál nočních běžeckých závodů tentokrát zavítá do Olomouce. Pro účastníky jsou na výběr dvě délky tratí (10 a 5 km). Ročník 2015 tímto závodem končí, takže máte poslední šanci vzít čelovku, zamluvit si ubytování v Olomouci a vyrazit!  

V sobotu se můžete vyrazit vzdělávat, ale zábavnou formou. Pod záštitou Ústavu pro archeologii bude probíhat druhý Mezinárodní den archeologie (17. 10., Praha). Návštěvníci si budou moci vyzkoušet práci archeologů a antropologů v terénu, ale také zjistit kde a jak lidé žili na našem území v minulosti nebo si vyzkoušet archeologický výzkum nanečisto. 

Jste milovníci vody? Pak tento víkend vyrazte do jižních Čech! Čeká zde na vás Den vodních sportů (17. 10., České Budějovice), kde se představí spolky, kluby a organizace, které se zde zabývají tradičními i netradičními vodními sporty. Najděte si ubytování v Českých Budějovicích, ať si můžete po náročném vodním dni odpočinout a udělat si také čas na projití krásného historického města. Nebo se vydejte na Zamykání Vltavy 2015 (17. 10., Český Krumlov), tradiční svátek vodáků na konci sezóny začne v Krumlově v Kempu a poté se přesune (samozřejmě po vodě) do Zlaté Koruny. Pokud budete potřebovat, podívejte se na nabídku ubytování v Českém Krumlově a Zlaté Koruně