Výběr akcí na víkend 18.-20.9.2015

Přinášíme vám výběr akcí na nadcházející víkend. Akce pro děti i dospělé, zábava i kultura, příroda i město. Inspirujte se u nás!

Jablkobraní ve Ctěnicích (19. 9., Zámecký areál Ctěnice)

Podzim voní po jablkách. Nechte se zlákat jejich vůní, chutí i barvami a vyražte na jednu z mnoha "jablečných" akcí, které září nabízí! Na Jablkobraní ve Ctěnicích vás čeká nejen krásný zámek, ale také ochutnávka čerstvě lisovaných moštů, či pečených i nepečených jablečných dobrot. Kromě jablečných pochutin si zde můžete vyzkoušet různá lidová a historická řemesla. Pro děti je připraven program s kouzelníkem. Vyrazte s rodinou dočerpat vitamíny, možností ubytování v Praze je mnoho. Zkusit štěstí ale můžete také se slevou na pobyt přímo na zámku Ctěnice, nutná rezervace! 

Vinobraní na Pražském hradě (19. - 20. 9., Pražský hrad) 

Září se stále nese ve vinných tónech. Na jubilejním 10. ročníku Vinobraní na Pražském hradě na vás čeká ochutnávka českých a moravských vín, čerstvě lisované hroznové šťávy a moravského burčáku. Bohatý doprovodný program zajistí například cimbálová muzika, šermířské ukázky, folklorní soubory, ale také ukázky řemesel. K tomu budou otevřeny pro veřejnost tzv. Produkční zahrady. Záruku krásných prostor a úžasných výhledů nemusíme zdůrazňovat!

Burgerfest Praha (19. - 20. 9., Praha-Výstaviště Holešovice)

Do třetice všeho dobrého! A to doslova. Další gastronomická akce, na kterou vás v tento týden v Praze pozveme je festival hamburgerů Burgerfest 2015. Jde o kulturně-gastronomický festival, který se koná pod záštitou Americké ambasády a MČ Praha 7. Festival představuje restaurace z celé ČR, které se specializují na burgery a bbq pokrmy. Smyslem festivalu je ukázat, že i tradiční americká kuchyně má svoje místo v moderní gastronomii. Zažíjte kousek Ameriky!

Pokud byste chtěli zavítat na opravdu unikátní akci, pak se zastavte na Slavnostech hořických tubiček (19. 9., Hořice). Ochutnejte tady sladkou pochutinu z Hořic s chráněným zeměpisným označením. Trubičky se zde pečou od roku 1812 a vy v sobotu můžete odhalit tajemství jejich výroby. Navíc na vás bude čekat jarmark a spoustu soutěží s trubičkami i bez nich. Ubytování ve Dvoře Králové je nedaleko a přitom můžete navštívit místní vyhlášenou ZOO se safari. 

MTB Plzeňská padesátka (19. 9., Plzeň) 

Příznivce cyklistiky čeká nabitý víkend! Ať už jste závodník nebo psychická podpora, přijďte si užít další ročník Plzeňské padesátky. Jde o 14. závod seriálu Kolo pro život. Závod je připraven jako víkendový program pro celou rodinu. Zejména pro děti, ale nejen pro ně, připravili organizátoři atrakce ve spolupráci s Plzeňskou ZOO, DinoParkem, PilsnerUrquell a dalšími partnery. V Plzni se rohodně nudit nebudete, podívejte se na ubytování v Plzni a naplánujte si víkendový výlet.  

Mezihorský vršek (19. - 20. 9., Mezihoří-Blatno)

Máte rádi jízdu na kole, běh nebo oboje dohromady? Pak si nenechte ujít Mezihorský vršek. Teprve druhý ročník závodu, který loni sklidil velký úspěch. Můžete se zúčastnit v několika kategoriích a je zde vyčleněna i kategorie pro děti. Ubytovat se můžete v penzionu I. Mlýn nebo ve stanovém městečku. 

Běh zoologickou zahradou Brno (19. 9., Brno)

Trošku jinou sportovní akci vám nabídneme v Brně. Běh zoologickou zahradou Brno se letos koná poprvé a bude doplněn bohatým doprovodným program v ZOO pro běžce, jejich rodiny, ale i ostatní návštěvníky. Ve startovním poli se objeví také Dalibor Gondík a fotbalista Petr Švancara. Celý den budou také probíhat komentovaná krmení zvářat s tématikou "zvířata v pohybu". Podívejte se na nabídku ubytování v Brně a udělejte si dostatek času na prohlídku města. 

Na závěr pro vás máme několik historických akcí, které stojí za to navštívit. Rekonstrukce Bitvy na Bílé Hoře (19. - 20. 9., Praha) nabídne program pro celou rodinu, který oba dny odstartuje slavnostní dělostřelecká salva v pravé poledne. Od 15 hodin se můžete těšit na samotnou rekonstrukci bitvy, organizátoři se každoročně snaží o co nejvěrnější kopii samotné bitvy. Přijďte sebe nebo své děti poučit o historii trochu netradičním způsobem.  Za další akcí se přesuneme na Moravu, Olmutz 1813 (19. 9., Olomouc) vís vrátí v čase o 200 let zpět, kdy vrcholily Napoleonské války. Návštěvníci se seznámí se životem vojáků, výcvikem pěchoty, dělostřelectva i jezdectva a budou svědky bitevní vřavy. Můžete se těšít také na bohatý doprovodný program a zakončení ohňostrojem. Podívejte se na ubytování v Olomouci

Poslední akce na kterou vás pozveme je Firefighter Combat Challenge Telč (19. 9., Telč), první závod v tomto odvětví podle světových pravidel. Pokud jste hasič, dobrovolný hasič nebo jejich podpora, určitě stojí za to dorazit. Půjde o velmi atraktivní diváckou podívanou. Závody mají v Telči již svou tradici, dřív se ale závodilo v tzv. Telčském pětiboji, tentokrát půjde poprvé o challenge závod. Pro děti je připraven skákací hrad, občerstvení je zajištěno a vstupné je zdarma. Zažijte hasičské závody, jak jste je ještě neviděli. Nabídka ubytování v Telči je velmi široká, město samo o sobě je velmi krásné a nabízí mnoho zážitků, takže i když nepojedete fandit hasičům, můžete si udělat nádherný výlet. 

PS: Pokud pro nás máte zajímavý tip na akci, neváhejte a napiště nám do inboxu na FB nebo na e-mail! Pokud je akce sympatická vám, může být i dalším lidem, a tak uděláte pro ostatní něco pěkného :)