Výběr akcí na víkend 2.-4.10. 2015

Opět je tady výběr víkendových akcí. Tentokrát vás zveme na několik chuťových potěšení v Praze a Plzni. Nezapomeňte na Den Architektury, který probíhá v sobotu i v neděli po celé republice!

Pilsner Fest 2015 (3. 10., Plzeň)  

Přijďte oslavit svátek našeho největšího pivovaru a zejména zlatavého ležáku Plzeňského Prazdroje do samotných prostor pivovaru. Pilsner Fest nabídne kromě celého Pilsnerovského produktového portfolia také bohatý hudební a doprovodný program, zahrají například Divokej Bill, Monkey Business či No Name. Dále můžete vyrazit na festivalovou prohlídku pivovaru, během té si nejen prohlédnete sklepení a výrobu ležáku, ale také ochutnáte nefiltrovaný a nepasterizovaný Pilsner Urquell, načepovaný přímo z dubových sudů. Originál z Plzně dal vzniknout celé pivní kategorii s označením ‚pils‘ a slaví letos již 173. narozeniny. Přidejte se k oslavám a najděte si ubytování v Plzni.

Mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tématikou Tourfilm 2015 (1. - 3. 10., Karlovy Vary)  

Karlovy Vary jsou filmové město, vyražte na Tourfilm a užijte si lázeňské pohody i cestovatelského vzrušení zároveň. Partnerskou destinací pro tento rok je Rapa Nui - Velikonoční ostrov. Pořadatelem je CzechTourism a všechny projekce i doprovodné akce jsou zdarma. Porota ocení nejlepší spoty a dokumentární filmy, které pomáhají v rozvoji mezinárodního cestovního ruchu. Najděte si ubytování v Karlových Varech a hurá za cestovatelským vzrušením. 

Ženy, burčák, zpěv. Nebo prostě jen burčák a zpěv. I o tom je akce Uzavírání Lichtenštejnských stezek 2015 (3. 10., Břeclav), ale hlavně o pohledu na svět z cyklistického sedla. Na start můžete vyrazit od 9 do 12 hodin u Zámeckého pivovaru Břeclav.

Během trasy 20 nebo 40 km navštívíte známé památky Lednicko-Valtického areálu, zasoutěžíte si v GPS hledání pokladů, ochutnáte burčák nebo pivo ze Zámeckého pivovaru. Pokud budete potřebovat po ochutnávkách příbytek, najděte si ubytování v Břeclavi.  

V Praze tento víkend probíhgá Exotic Food Festival (3. - 4. 10., Praha), dva dny plné pochutin vás provedou kuchyněmi a chutěmi ze všech koutů světa. Festival nabídne velmi nevšední a zajímavé pokrmy, vrcholem pak bude sekce Ghetto – hmyzožraní, protože „Co tě nesežere, to tě posílí!“  

Chuťové buňky poškádlí také festival Jakože, cože?! (3. - 4. 10., Praha), budete zde moci ochutnat nejrůznější pochoutky od burgerů až po brouky. Najděte si také ubytování v Praze, ať můžete na tyto exotické pochoutky přicestovat.  

Den Architektury 2015 (3. - 4. 10., různé)  

Vyrazte do ulic! Den Architektury láká v mnoha městech České republiky na komentované prohlídky a zpřístupnění některých prostor, které jsou jindy pro věřejnost nepřístupné. Všechny procházky jsou mezigenerační, ale některé akce jsou vhodnější pro rodiče s dětmi, jiné zase proběhnou formou cyklojízdy. Vstup na všechny akce je zdarma. Podívejte se na program a zařazená města podrobně a vyberte si kam chcete vyrazit a vhodné ubytování na www.svetubytovani.cz podle cílu vaší cesty.