Výběr akcí na víkend 23.-25.10. 2015

Přinášíme opět výběr zajímavých akcí na nadcházející víkend. Vyberte si z našeho mixu kultury, sportu a zábavy, co se vám zalíbí.

 Tentokrát vás hned na začátku pozveme na jednu neobvyklou akci, a to na exkurze na Letišti Praha (24. -28. 10., Praha). Přijďte na prohlídku, projedete se mimo jiné autobusem přímo na ploše mezi letadly! Poučíte se také, co vše se děje kolem letadla, když se přípravuje na svůj let nebo naopak když doletí. Možná budete překvapeni, kolik lidí, techniky a všeho možného je doopravdy potřeba k tomu, abyste sem tam mohli vyletět z České republiky. Na všechny prohlídky je nutné se předem registrovat na webových stránkách (link skrz název akce). Pohodlné a nepříliš drahé ubytování pár minut od letiště vám nabídne ubytování v Horoměřicích

 Pokud toužíte po sportovním víkendu, pak vyrazte na Půlmaraton Moravským krasem Blansko (24. 10., Blansko). Jde o sportovně-kulturní akci, při které vás bude provázet nezaměnitelná přírodní kulisa. Kdo by se bál delší trasy nebo jí překonat nemohl, může se vydat na kratší trasu skrz město na 2,4 km. Připraveny jsou také dětské běhy.K tomu se na náměstí Republiky představí řada kapel, několik tanečních a sportovních souborů a chybět nebudou ani atrakce pro děti. Najděte si ubytování v Blansku a vyrazte si užít krásné podzimní přírody. 

 Ve čtvrtek začal v Praze již 17. ročník Designbloku (22. - 27. 10., Praha). Letošním hlavním námětem se stala svoboda. Na více než šedesáti místech v Praze představí tvorbu 250 vystavovatelů z Česka i zahraničí. Poprvé po budou mít návštěvníci možnost zhlédnout podstatnou část Designbloku na jednom místě – v prostorách Výstaviště Praha Holešovice. Designblok je největší středoevropská událost na poli designu otevřená nejenom obchodníkům, ale i běžným návštěvníkům. 

Už jenom dva týdny máte na navštívení výstavy Salvador Dalí - Božský Komediant (3. 9. - 5. 11., České Budějovice) v Galerii Mariánská. Surrealistická tvorba tohoto významného katalánského umělce je úžasnou kombinací snových prvků a vynikajícího kreslířského a malířského nadání. V expozici je k vidění 193 děl. Najděte si ubytování v Českých Budějovicích a obdivujte Dalího bláznovstí i krásné město Budějovice. 

Máte rádi německý jazyk, Němce, Německo, nebo jste prostě jen blázni do filmů? Pak vyrazte do Plzně na Das Filmfest (21. 10. - 1. 11., Plzeň). Festival německy mluvených filmů letos do Plzně zamíří poprvé. Slaví také kulatiny, jde o desátý jubilejní ročník, u této příležitosti se můžete těšit na výběrovou sekci TOP 10, která představí nejvýznamnější či přelomové snímky v historii německy mluveného filmu. Zamluvte ubytování v Plzni a dejte se na filmový maraton!