Výběr akcí na víkend 25.-27.9. 2015

Připravili jsme výběr zajímavých akcí na nadcházející prodloužený víkend. Doufáme, že u nás najdete inspiraci a vydáte se za nějakým víkendovým dobrodružstvím!

Karlštejnské vinobraní (26. - 27. 9., Karlštejn) 

Každoroční slavnost vína Karlštejnské vinobraní se koná již tento víkend. Historická slavnost se uskuteční za přítomnosti císaře římského a krále českého Karla IV. a jeho dvora. Doprovodný program je také stylizován do dob minulých, můžete si zde vyzkoušet historické tance, shlédnout vystoupení šermířů, polykačů ohně, fakírů, ale také gotickou módní přehlídku. Dvoudenní program je velmi bohatý, ubytování na Karlštejnsku vám zajistí dostatek času na prozkoumání všech zákoutí hradu i podhradí. 

Od vína se přesuneme k pivu. V týdnu jsme vás zvali na Oktoberfest, teď už za ním ale nemusíte do Mnichova! Zajeďte si na Slovácký Oktoberfest (26. 9.) do Uherského Hradiště. Na Masarykově náměstí vám k ochutnávkám zahrají například Tabák, Atmo music či Street69. Pro děti je připravena nealkoholická zóna s atrakcemi. Ubytování v Uherském Hradišti poskytne dostatek času a klidu na dostatek ochutnávek.  

Mezi ploty (26. - 27. 9., Praha)

V sobotu se vydejte na multižánrový festival Mezi ploty. Velmi příjemné a pěkné prostředí Psychiatrické léčebny Bohnice vás možná překvapí, zajímavý program a rozmanité pohoštění vás nadchne. Hudba, divadlo i tanec se zde utkají o vaší pozornost.  

Máme pro vás také několik akcí spojených s oslavami svatého Václava. Můžete například vyrazit na Svatováclavskou pouť ve Strakonicích (25. - 27. 9.). Program je opravdu nabitý, kromě 40 atrakcí můžete navštívit nespočet stánků s občerstvením, užít si diskotéku, či ohňostroj. Podívejte se také na ubytování ve Strakonicích. Vyražte na Svatováclavské slavnosti v Kutné Hoře (26. 9.) a spojte je s návštěvou věhlasného chrámu svaté Barbory. Ubytování v Kutné Hoře je velmi rozmanité a nabídne spoustu možností.   Za dalšími historickými ukázkami, kejklíři, trubači, ale i sokolníky s ravými ptáky se můžete vydat na Svatováclavské slavnosti na hradě Svojanově (26. - 27. 9.). Letos zde poprvé skloubí hradní vinobraní a slavnosti lovu do jedněch slavností a zároveň tak uctí svatého Václava a oslaví příchod podzimu. To už je hodně důvodu pro návštěvu tohoto královského hradu. Ubytování najdete v Poličce, městě, kterému hrad Svojanov patří od roku 1910.   Další akce se konají například v Kroměříži na výstavišti Floria, v Kadani v místním františkánském klášteře, na zřícenině hradu Okoř a na mnoha dalších místech.  

Velmi zajímavý program na vás čeká také ve Světlé nad Sázavou. Kromě tradiční Svatováclavské pouti na zámku (26. - 27. 9.) zde proběhne den otevřených dveří sklárny Crystalite Bohemia. Ta odhalí zákulisí výroby skleněných výrobků s výkladem a programem pro děti. Nenechte si ujít příležitost vidět, jak se tvoří skleničky na váš stůl z nové ekologicky čisté skloviny Crystaline. Ubytování ve Světlé nad Sázavou najdete u nás hravě!  

Víte o zajímavé akci ve vašem okolí? Dejte nám o ní vědět. Piště do zpráv na Facebooku nebo na e-mail info@svetubytovani.cz