Výběr akcí na víkend 30. 10.- 1.11. 2015

Máme pro vás opět výběr víkendových akcí. Tentokrát se zaměřujeme na Halloweenské slavnosti, slavnosti dušiček a dýňové hody. Bojíte se strašidel? Pokud ano, vyrazte raději do hor nebo na výstavu. 

 První akce, na kterou vás pozveme je Halloween v Třeboni (30. 10. - 1. 11., Třeboň). V pátek a v neděli bude na programu vyřezávání dýní, dýňové menu, teplé alkoholické i nealkoholické nápoje a táborák s opékáním špekáčků. V sobotu od 17 hodin se bude konat průvod masek, který se vypraví z Masarykova náměstí. Od 18 hodin bude v Areálu Pod Světem na programu vyhodnocení masek, diskotéka a soutěž o nejhezčí dýni. Najděte si ubytování v Třeboni ať si můžete užít reje masek do sytosti a ještě si prohlédnout nádherné historické město.  V Praze vyrazte za dýňovým kláním na Slavnosti dýní a dušiček na Jiřáku (30. - 31. 10., Praha). Kromě klasického farmářského tržiště vás bude čekat dýňová gastronomie a "dýňová hrabárna". Přijďte si vyhrabat tu svojí v nepřeberném množství všech barev a tvarů. V pátek a v sobotu se také můžete zúčastnit dlabání dýní, stoly a náčiní budou na místě. Pro menší (ale možná i větší) návštěvníky zde bude možnost strašidelného malování na obličej. V pátek večer se také můžete zúčastnit vystavování "dýňáků" a zapalování svíček v nich a lampionového průvodu. Pokud se vydáte do Prahy na prodloužený víkend, jistě se vám bude hodit nabídka ubytování v Praze. Duchové a strašidla na hradě Bouzov (28. 10. - 1. 11., Bouzov). Vyrazte na večerní komentovné prohlídky v kostýmech! Prohlídky probíhají od 17 do 19 hodin každých 10 minut. Zarezervujte si prohlídku na tel. 775 888 960 nebo 585 346 201, najděte si ubytování poblíž, třeba v Kroměříži, a vyrazte za strašidly a historií. 

Interaktivní část světové výstavy EXPO 2015 ve VIDA! (21. 10. - 31. 12., Brno). Zábavní vědecký park VIDA! hostí interaktivní část světové výstavy EXPO 2015, která se konala v Miláně. Společná prezentace Jihomoravského kraje a města Brna byla letos součástí zdejšího pavilonu České republiky a opírala se o téma genetiky a osobnost G. J. Mendela. VIDA! hostí hned tři úspěšné fragmenty expozice. Pokud jste nestihli EXPO, pak si určitě zajeďte na tuto zajímavou expozici. Podívejte se na nabídku ubytování v Brně a vydejte se po Mendelových stopách. 

Vyrazte o víkendu do hor! Barevný podzim a Medové slavnosti ve Špindlerově Mlýně (31.10.) se pro to zdají být dobrou záminkou. Tradiční lidový jarmark, lidová řemesla, doprovodný program pro děti i dospělé, medové pochutiny a horká medovina vás i v chladnějším počasí pobaví a zahřejí. Den bude zakončen ohnivou show. Najděte si ubytování ve Špindlerově Mlýně a nadýchejte se čerstvého horského vzduchu. Můžete také vyzkoušet na last minute pobyty ve Špindlerově Mlýně se slevou