Výběr akcí na víkend 6. - 8.11. 2015

Opět přinášíme výběr zajímavých akcí na víkend. Zdá se, že tento víkend se nese v duchu festivalů. Na jaký se vydáte vy? 

 Festival Nouvelle Prague (6. - 7. 11., Praha) je mezinárodní hudební festival, který zakončuje letošní sezonu. Představí se vám jak české, tak zahraniční kapely se svými neotřelými kousky. Součástí festivalu je také mezinárodní hudební konference s řadou zajímavých diskuzních panelů. Festival je také součástí projektu Staropramen Festivaly bez Zábran. Areál smíchovského pivovaru bude proto bezbariérový. Návštěvníci mohou také zavítat přímo do samotného pivovaru. Nenechte si ujít Lenku Dusilovou & Baromantika nebo elektro-popová kapela Kadebostany. Potřebujete v Praze přespat? Zavítejte SEM.

 Mezinárodní taneční festival Ústí nad Labem (6. - 8. 11., Ústí nad Labem) je přehlídka toho nejlepšího, co u nás v taneční sezóně můžete vidět. Festival se koná již od roku 1970 a je velmi prestižní soutěží v tanečním oděvtví. Můžete se těšit na Mistrovství České republiky formací LAT a STT a MČR Showdance LAT a STT. Akci budou moderovat Kamila Tománková a Jan Čenský. Najděte si ubytování v Ústí a zajeďte se pokochat krásnými tanečními kreacemi. 

Týden vědy a techniky 2015 (1. - 15. 11., různě) se koná již popatnácté a jeho mottem je letos "15 světelných let". Největší vědecký festival v ČR se koná v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci , ale i na mnoha dalších místech jsou připravené speciální přednášky, projekty, či výstavy. Festival probíhá pod záštitou Akademie věd ČR. Zkoumejte, poznávejte a přitom cestujte!  Potřebné ubytování pro vaše cesty najdete na www.svetubytovani.cz, vše o programu a místech, kde se festival koná na www.tydenvedy.cz

Cukrářský festival v Jihlavě (7. 11., Jihlava) je přehlídkou toho nejlepšího, co talentovaní čeští cukráři umí vytvořit. Součástí festivalu je soutěž v několika kategoriích hodnocená odbornou porotou. Festival by se zde do budoucna měl konat každý listopad. Jde o unikátní koncept svého druhu v ČR, zatím tu samostatná cukrářská akce takové velikosti chyběla. Soutěže pak doplňuje bohatý doprovodný program, například cukrářské workshopy českých i zahraničních cukrářů, ale také prezentace a ochutnávky cukrářských výtvorů. Vezměte svůj mlsný jazýček na výlet, najděte si ubytování a prozkoumejte historické město. 

Cetsovatelský festival Kolem světa (7. - 8. 11., Brno) představí fotografie a vyprávění z koutů světa, kam se jen tak běžně nedostanete. Nabídne ale také řadu workshopů, přednášek, exotické tance a možnost zakoupení tradičních výrobků z Afriky, Peru, Indonésie či Nepálu. Součástí programu bude také Mezinárodní festival outdoorových filmů. Přijďte prožít dobrodružství a dozvědět se více o místech, kam se běžně necestuje. Ubytování v Brně nabízí široké možnosti, tak zůstaňte na víkend a zajděte například do Baru, který neexistuje...