Výběr akcí na víkend 9.-11.10. 2015

Přinášíme výběr akcí na nadcházející víkend. V Praze se vydejte na jednu z mnoha kulinářských a chuťově vybraných akcí, do Ostravy zajeďte na pivní slavnosti a na jih Čech se vypravte zalovit v místních vodách.

Oktobe(e)rfest (9. - 10. 10., Ostrava)  

Na jeden Oktoberfest už jsme vás zvali, do Mnichova, tentokrát jde ale o Oktobe(e)rfest , a to v Ostravě. Již druhý ročník oslav zlatavého moku se uskuteční u OC Fórum Nová Karolina a kromě piva se můžete těšit na velkou nabídku dobrého jídla a hudby. Vystoupí například Marek Ztracený, No Name nebo Eddie Stoilow. Festival nabídne také ohňostroj a doprovodný program pro rodiny s dětmi. Po celou dobu akce budete moci recyklovat kelímky a dostávat za to malé dárečky. Dobrý skutek se vám zde opravdu vyplatí! Tak si najděte ubytování v Ostravě a vyrazte. 

V Praze se tento víkend zastavte na Farmářských trzích na Jiřáku, kde budou probíhat Jablečné slavnosti (9. - 10.10.). Kromě čerstvých českých jablek se můžete těšit na jablečné výrobky jako koláče, mošty, cidery, zavařeniny a spoustu dalších. Můžete si také popovídat přímo s pěstiteli například o tom, jak vypěstovat dokonalou jabloň! Před Břevnosvkým klášterem pak bude celý víkend probíhat již 22. tradiční Břevnovské posvícení (9. - 11.10.).   Potěšit zde můžete zejména své chuťové buňky, ale také na vás čeká bohatý program pro celou rodinu v čele se staročeskou řemeslnou vesničkou. Pokud si ještě tento víkend chcete vychutnat lahodný burčák nebo prostě ochutnat dobrá vína a chutné koláče, pak se vydejte do Zahrad pod Pražským hradem, kde bude probíhat Vinobraní (10. - 11.10.). Otevřeno bude při této příležitosti všech pět zahrad a budou osvětleny loučemi a svíčkami. To vše s pohledem na Pražský hrad a část Starého Města. Velká romantika, co říkáte? Tak neváhejte a vyrazte! Pokud máte spíše chuť na kávu než víno, pak vás pozveme na Prague Coffee Festival (10. - 11.10., Praha) konající se v Národním zemědělském muzeu. Přijďte se seznámit s druhy kávy, její přípravou a vším, co s ní souvisí. Nabídek ubytování v Praze pro přespání najdete dostatek. 

I do Čech už se dostala Halloweenská tradice. Ať už se tento den oslavovat chcete nebo ne, aktivity s ním spojené jsou velmi zábavné, a to zejména pro děti. Vezměte je například na Zámecké Dýňování na zámku Nelahozeves (10. 10., Nelahozeves).     Ubytování v Nelahozevsi si můžete užít krásně na břehu řeky. Těšit se můžete na speciální prohlídky, vyřezávání a zdobení dýní a dýňové speciality v zámeské restauraci. Pokud si chcete užít příjemnou podzimní atmosféru, vydat se můžete také na Podzimní jarmark v Botanické zahradě v Praze (10. - 11.10.). Zahrada je v tomto ročním období přehlídkou překrásných barev a díky dobrotám, které se zde budou vařit a ohřívat, také vůní a chutí. 

Night Run (10. 10., České Budějovice) 

Na jihu Čech si můžete tento víkend zasportovat! Vyrazte do překrásného města Českých Budějovic na Night Run 2015 a nezapomeňte si čelovku! Můžete si vybrat ze dvou tratí, 10 a 5 km, a pořadatelé slibují několik novinek. Například vylepšené zázemí - šatny a catering, ale také ozvučení. Najděte si také ubytování v Budějovicích abyste měli kde spočinout po náročném výkonu. 

Pokud nejste fandou běhání, pak můžete vyrazit například na výlov rybníka Rožmberk (9. - 11.10., Třeboň), který každoročně doprovází velká akce. Ryby se po výlovu budou prodávat na několika místech, těšit se můžete na burčák, pivo a hlavně na rybí speciality. Najděte si ubytování na Třeboňsku a vyražte na výlov našeho největšího rybníku.