Zahajte turistickou sezonu návštěvou hradu

První březnový víkend je ve znamení otvírání hradů návštěvníkům. Slunečný víkend tak můžete strávit s rodinou poznáváním historie na vybraném prohlídkovém okruhu, procházkou v hradních parcích a obdivováním dochovaných památek. Dne 4. 3. se pro návštěvníky opět otevřou například hrady Krakovec, Točník, Svojanov, nebo Šternberk na Moravě.

Hrad Svojanov

SvojanovV Pardubickém kraji se pro návštěvníky otevře hrad Svojanov. Je jedním z nejstarších královských hradů v republice, byl založen kolem roku 1224. V současné době je ve vlastnictvím města Polička a návštěvníkům nabízí 3 prohlídkové okruhy, které se věnují životě na hradě v 19. století, gotickým sklepením a mučírně a poslední okruh návštěvníky provede na hradní věž. Hrad Svojanov bude během března otevřený během víkendů od 10 do 17 hodin.

Ke Krakovci po dřevěném mostě

Zřícenina hradu Krakovec je přístupná po unikátním celodřevěném, ručně tesaném mostu, který byl dokončen v roce 2005. Za obdiv stojí nejen most, ale celý hrad, který se objevil i v několika pohádkách. Na zřícenině hradu Krakovec si můžete vybrat, jestli využijete nabídky komentované prohlídky, nebo si objekt projdete sami.

Hrad Točník

Hrad Točník bude po celý březen otevřen návštěvníkům o sobotách a nedělích od 10 do 16 hodin. Od dubna až do konce září si můžou návštěvníci prohlédnout hrad každý den kromě pondělí.  Přestože Točník můžete navštívit už tento víkend, slavnostní zahájení sezony proběhne až 1. 4. akcí Med dej.

Navštivte hrad Šternberk i město Olomouc

OlomoucNová návštěvnická sezóna začíná 4. 3. také na hradě Šternberk. Prohlídky tuto sobotu začínají v 10, 12 a 14 hodin a ve stejný čas se budou konat i další březnové soboty. Hrad Šternberk se nachází jen 20 kilometrů od Olomouce. Proč tedy nespojit návštěvu tohoto krásného hradu s prohlídkou města Olomouc? Možností k ubytování je v Olomouci dostatek, takže můžete víkend věnovat nejen návštěvě hradu Šternberk, ale můžete si prohlédnout i toto krásné město a jeho památky: Sloup Nejsvětější Trojice, od roku 2000 součástí dědictví UNESCO, olomoucký hrad, a samozřejmě krásný orloj.

Hezký víkend!


Štítky