Výběr akcí na víkend 11.-13.9. 2015

Připravili jsme pro vás výběr akcí, které byste tento víkend neměli minout. Najdete zde jak zábavu pro děti, tak dospělé, ale i pro celou rodinu. Tak neváhejte a inspirujte se u nás! 

Pálavské vinobraní (11. - 13. 9., Mikulov)

Oslavy vína jsou v Mikulově již dlouholetou tradicí, první ročník Pálavského vinobraní se zde konal již v roce 1947! Pálavské vinobraní se koná každoročně druhý zářijový víkend. Tři dny veselí, lahůdek a vynikajícího vína s rozmanitým programem včetně tradičního folkloru uspokojí jistě každého návštěvníka. Podívejte se také na nabídku ubytování v Mikulově, kde najdete mnoho penzionů i hotelů, ve kterých si můžete odpočinout po bujarých dnech. 

Znojemské historické vinobraní (11. - 13. 9., Znojmo)

Znojemské slavnosti mají tradici od roku 1966. Slavnost připomíná českého krále Jana Lucemburského, který roku 1327 Znojmo navštívil. Můžete se těším na bohatou přehlídku kostýmu, hudební i taneční vystoupení, historickou podívanou, jako například rytířské souboje či historickou tržnici s ukázkami řemesel. Těšit se můžete také na oblíbence návštěvníků slavností, boha vína a dobré nálady, jménem Bakchus. Znojemské historické vinobraní je tradičně zakončeno velkolepým ohňostrojem. Abyste si užili slavnoasti naplno, podívejte se na nabídku ubytování ve Znojmě

Vinobraní na Kačině (12. 9., Zámek Kačina) 

Vinohrad na zámku Kačina byl obnoven v roce 2009, ale k obnovení vinobraní došlo v roce 2012 při první sklizni. Nicméně tradice vinobraní na zámku zde sahá až do roku 1847. Kromě desítek vystavovatelů, tak okusíte také výjimečnou zámeckou atmosféru s pestrým doprovodným programem. Navíc je zde zajištěna kyvadlová doprava z Kutné Hory a zpět. Proč tedy nespojit příjemné s příjemným a během výletu navštívit slavný Chrám sv. Barbory? Ubytování v Kutné Hoře vám zajistí dostatek času pro tento kulturou nabitý výlet.  

Pokud byste raději oslavili dny vína v Praze, pak vám doporučíme Vinohradské vinobraní (11. - 12.9., Náměstí Jiřího z Poděbrad), kde budete moci ochutnat vína jak z osvědčených vinařství, tak z rodiných podniků. Na oba dny je připraven bohatý doprovodný program. Akce je sponzorována městskou částí a je tedy zdarma. Pokud máte rádi výhledy, zvlášť ty na Prahu, pak je pro vás to pravé vinobraní v Botanické zahradě (12. - 13.9., Botanická zahrada hl.m. Prahy). Sobotní vstupenka bude navíc platná i na vinobraní v Trojském zámku (12.9.,Trojský zámek) a naopak. Zde je připraveno hned několik podií a míst, která budou celý den lákat na svůj zábavní program. Pokud se rozhodnete na vinobraní do Prahy přijet, pak vám můžeme nabízíme přes 400 možností ubytování v Praze

Dny evropského dědictví (5. - 13.9., různě)

O této akci už jsme informovali na našem facebooku. Dny evropského dědictví (European Heritage Days, EHD) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Smyslem akce je najít cestu ke kořenům naší civilaze a probudit zájem veřejnosti o naší vlatsní kulturu. O nadcházejícím víkendu bychom doporučili například komentované prohlídky v Zahradách pod Pražským hradem, které probíhají každý den až do neděle. Určitě stojí za zmínku zámek Mělník, na soutoku Labe a Vltavy. Město Mělník a přilehlé okolí ve spolupráci s Regionálním muzeem Mělník otevře hned několik objektů. V sobotu zde navíc v rámci Dne zvoníků budou otevřeny veřejnosti zvonice a proběhne několik prohlídek. Dny evropského dědictví probíhají po celé republice, nenechte si je ujít! 

O tomto víkendu startuje také výstava mezinárodní foto soutěže World Press Photo (11.9. - 4.10., Karolinum). Do letošního ročníku se přihlásilo téměř 6 000 fotožurnalistů z celého světa. Akce spadá do klasik pražského kulturního podzimu. Pokud míte rádi fotografii, toto je místo pro vás.

Hledáte zábavu pro Vaše ratolesti? Kromě festivalu Jičín-Město pohádky, o kterém jsme informovali v samostatném článku, stále také probíhá výstava Pohádkové srdce Evropy na hradě Karlštejn (1.7. - 30.9., Karlštejn). Mimořádný prohlídkový okruh na hradě Karlštejně je věnován dětem. Do Pohádkové země Evropy mohou děti bez průvodce a to po celý den. Děti zde budou moci projít kouzelnou skříní do pohádkové země skřítků, víl a pohádkových bytostí. Pokud budete chtít pobýt poblíž a užít si tak nejen Hrad a výstavu, ale i jeho překrásné okolí, tak můžete využít nabídky ubytování v okolí Karlštejna